Παιδική Βιβλιοθήκη ΟΠΑΝΔΑ Σταθμού Λαρίσης

Η Παιδική Βιβλιοθήκη του σταθμού Λαρίσης στεγάζεται σε αυτόνομο κτήριο που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του πάρκου της Κεντρικής Βιβλιοθήκης και ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Μάιο του 2017. Η συλλογή της περιλαμβάνει 4.000 περίπου τίτλους ελληνικών και ξενόγλωσσων παιδικών βιβλίων και εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες αγορές, καθώς και επιλεγμένα ξύλινα και επιτραπέζια παιχνίδια. Διαθέτει μία μεγάλη αίθουσα για τα παιδιά άνω των 3 ετών, με αμφιθέατρο, στο οποίο πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, και μία μικρή αίθουσα για τα μικρότερα παιδιά και τις οικογένειές τους.
Η βιβλιοθήκη διαθέτει ειδικό καρεκλάκι για το φαγητό των μωρών, πολυθρόνες για τις μητέρες που επιθυμούν να θηλάσουν, καθώς και χώρο για την αλλαγή της πάνας, ενώ είναι προσβάσιμη σε άτομα με κινητικά προβλήματα.
Για παιδιά από 0 - 15 ετών
Μέλη της Βιβλιοθήκης μπορούν να γίνουν κάτοικοι όλης της Αττικής (ενήλικες και παιδιά) με επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας και  λογαριασμό τηλεφώνου ή ΔΕΚΟ
Μπορούν να δανειστούν μέχρι 2 βιβλία κάθε φορά, με δυνατότητα ανανέωσης για μία ακόμη εβδομάδα (τηλεφωνικώς ή με e-mail)
Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν
Διεύθυνση: Δομοκού 2 Σταθμός Λαρίσης 
Τηλέφωνο: 210 8810884
e-mail: paidikivivliosl@gmail.com
https://www.facebook.com/MunicipalLibraryofchildrenSLopanda/
https://www.opanda.gr/index.php/vivliothikes/item/paidiki-vivliothiki